E-handels våldsamma resa
Date: 5 augusti, 2016
|
Posted by:

images-2

James Belushi.

Filmen heter Rektorns Lag och var en av mina absoluta favoritfilmer under början av 90-talet. Filmen  handlade om en en lärare på dekis som en en dag fick möjlighet att bli rektor på Brandel. En värstingskola. Det skulle inte dröja alltför länge innan han hade ett bandage på handen. Hur gick det till? Tog han jobbet? Vilka nya personer kom in i hans värld?

Som man redan kunde ana i början av filmen så skulle vår huvudkaraktär få utsättas för diverse utmaningar, påfrestningar och smällar under resans gång fram till slutet. Sådana är ju resans karaktär. Det finns en början. Det finns ett slut. OCH…. Det som sker däremellan är det som får oss att utvecklas. Leva. Växa. Att möta utmaningarna och ta sig an uppgifter som känns inte bara nya utan också riktigt spännande!

Nu är hösten snart här. Inget bandage finns på någon hand. Fyra kurser inom e-handel ska snart dras igång. Fyra. Inte en. Fyra. Jag minns alla de timmarna jag i egenskap av e-handelschef studerade försäljningsrapporter, utförde ordermonitorering, utvecklade produktinformation, planerade content för kommande kampanjer och sist men inte minst; Agerade kravställare i utvecklingsärenden som rörde den tekniska biten av e-handeln.

Att lära sig e-handel är en resa i sig. Och vi som är en del av den dvs arbetar, studerar, konsumerar, reagerar och värderar den, är i någon form av mening bara i startgroparna av den totala e-handelns resa. Om 100 år kommer folk att referera till den här tiden som en slags början. Så ung är trots allt den digitala handeln.

Och vi ,som tar på oss ansvaret att föra våra kunskaper vidare trots att vi bara är i ett så kallat startläge, kan förhoppningsvis inspirera nästa generation e-handlare. Vare sig vi gör det med eller utan bandage runt våra händer!

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.